תכננו מעליות אונליין עם KONE Studio החדש. נסו עכשיו

האם הגיע הזמן למעלית חדשה בבניין שלכם?

האם הגיע הזמן למעלית חדשה בבניין שלכם?

המעלית בבניין נעשית איטית יותר? משמיעה קולות חריקה לא נעימים? דורשת יותר ויותר תיקונים? ייתכן מאוד שהיא פשוט מתקרבת לסוף חייה הטכניים. ברחבי העולם פועלות כיום מעל 10 מיליון מעליות ומדרגות נעות ישנות – ורבות מהן כבר אינן עומדות בדרישות השימוש והבטיחות של ימינו. שדרוג או החלפה של מעלית הם מהלכים שחוסכים עוגמת נפש, משפרים את חוויית השימוש ומעלים את ערך הנכס. הנה חמישה סימנים ברורים לכך שצריך להתחיל לבדוק את האפשרות לשדרוג – בין אם חלקי ובין אם כולל.

Published אפר-02-2025

1. המעלית ישנה – או שאתם רוצים לתכנן קדימה

אם עברו מעל עשור מאז התקנת המעלית, ייתכן שחלקים חשובים כבר מתקרבים לסוף חייהם. רכיבים כמו מנגנוני הדלתות, מערכות האיתות והתאורה הם הראשונים להראות סימני בלאי – אבל עם הזמן, גם מערכות הקריאה, מנוע ההרמה, המערכת החשמלית ותא המעלית עצמו ידרשו התייחסות.


גם אם המעלית עדיין מתפקדת, תכנון מוקדם של השדרוג הוא הדרך החכמה להתמודד עם התחזוקה הנדרשת ולהימנע מהפתעות יקרות. שדרוג שנעשה מבעוד מועד מפחית משמעותית את עלויות התפעול לאורך השנים, מאריך את חיי המעלית ותורם לבטיחות ולנוחות המשתמשים. חשוב להבין שלא מדובר רק בגיל טכני, אלא בנקודת זמן אסטרטגית לביצוע שדרוג שיתאים את המערכת לעשורים הקרובים.

KONE technician meeting a couple outside of a residential building.
כל הבניינים והמעליות דורשים מודרניזציה בשלב כלשהו במחזור חייהם.

2. סימנים חיצוניים מצביעים על בלאי

האם אתם מבחינים ברעשים חריגים? האטה בפעולת המעלית? דלתות שמסרבות להיסגר בצורה תקינה? עצירה לא מדויקת בין הקומות? אלו סימנים שכיחים לכך שמערכת המעלית מתבלה ודורשת טיפול דחוף. בלאי כזה, במיוחד כשהוא מלווה בתקלות חוזרות ועלייה בעלויות התחזוקה, מצביע על צורך בשדרוג.


כשהמעלית מתחילה להיתקע לעיתים קרובות או כשהחלקים הנחוצים לתיקונים נעשים קשים להשגה – המשמעות היא שזו מערכת מתיישנת. בבניינים עם תנועה גבוהה – כמו קניונים, בתי חולים או מגדלי משרדים – תקלות כאלה עלולות לשבש את חיי היומיום ולפגוע בשירות ובבטיחות. טכנולוגיות חכמות לניטור תחזוקה, כמו KONE 24/7 Connect, מסוגלות לזהות מראש בעיות פוטנציאליות ולטפל בהן בטרם יפגעו בתפקוד המעלית. בכך נחסכת לא רק העלות, אלא גם אי הנוחות של משתמשים שנתקעים מול שלט “מחוץ לשירות”.

Person with stroller exiting an elevator.
מעלית תקינה היא חובה למשפחות עם עגלות ילדים ולכל מי שיש לו בעיות נגישות.

3. השימוש במעלית השתנה

האם דיירי הבניין השתנו עם השנים? האם הבניין הפך מבניין מגורים למשרדים או משלב דיירים מבוגרים שדורשים מעלית נגישה יותר? ייתכן שהצרכים הקודמים כבר לא רלוונטיים, וכדאי לשדרג את המעלית כך שתתאים לדרישות החדשות – אם מבחינת עיצוב, נוחות או בטיחות.


מעליות חדשות נבנות מתוך חשיבה על גישה מלאה ונוחה – תאים רחבים, דלתות רחבות, עצירה מדויקת בגובה הרצפה, מערכות קוליות ופקדים אינטואיטיביים. כל אלו מאפשרים שימוש קל ונוח גם לאנשים עם מגבלות תנועה או ראייה. גם התקנות משתנות – והצורך לעמוד בתקנים מעודכנים (כמו EN 81 באירופה או ASME A17.1 בארה”ב) הוא חיוני. כל חריגה מהתקן היא סיבה לבדוק את הצורך בשדרוג, ולוודא שהמעלית בטוחה עבור כל המשתמשים. תוכלו לבדוק אם המעלית עומדת בדרישות באמצעות מדבקה או תעודת בדיקה בתוכה – או לבקש דו”חות עדכניים מהנהלת הבניין.

Maintenance technician and customer looking at smartphone.
ניתן לרתום נתונים ממעליות מודרניות כדי לחסוך בחשמל בבניינים - או אפילו לחדש אותו.

4. אתם רוצים לחסוך באנרגיה ולשמור על הסביבה

מעליות מהוות חלק משמעותי מצריכת החשמל בבניין, במיוחד כאשר מדובר במבנים גדולים עם מספר קומות. מעליות ישנות צורכות הרבה יותר אנרגיה ממעליות מודרניות – מה שמוביל לא רק לחשבון חשמל גבוה יותר, אלא גם לפגיעה מיותרת באיכות הסביבה.


שדרוג למערכת מתקדמת יותר, כמו KONE MonoSpace®500, יכול להפחית את צריכת האנרגיה בשיעור של עד 74% לעומת דגמים משנות ה-90. מעבר לרכיבים חסכוניים, גם המערכות החכמות לניהול וייעול תנועה תורמות להפחתת הצריכה. דוגמה לכך ניתן למצוא באסטוניה, שם שילוב של טכנולוגיית KONE עם מערכות הבניין הביא להפחתה של עד 36% בצריכת החשמל והפליטות – בכל המבנה.


בשורה התחתונה – מדובר לא רק בשדרוג של המעלית, אלא במהלך אסטרטגי לשיפור כלכלת הבניין ולשמירה על קיימות סביבתית.

Elevators users and technician
משתמשי הבניינים של היום מצפים למעליות מהירות, יעילות וחכמות יותר.

5. הדיירים והמבקרים מצפים ליותר

המעלית היא חלק בלתי נפרד מחוויית השהייה בבניין – לעיתים היא הרושם הראשון של דיירים, לקוחות או מבקרים. ככל שהציפיות עולות, כך גדל הצורך במעלית מתקדמת, שקטה, נוחה ומרשימה. מעליות חדשות מציעות תצוגות דיגיטליות, מוזיקה, תאורה נעימה ועיצוב עדכני – שמעלים את תחושת היוקרה של הבניין.


במגדלים ובמשרדים – שם נוצר לעיתים עומס בשעות שיא – ניתן לשלב מערכות חכמות לניהול היעדים, שמזהות לאן כל נוסע צריך להגיע, ומייעלות את השימוש במעלית כדי למנוע עיכובים. בנוסף, אפשר לחבר את המערכת לאפליקציות ניווט או שירותי רובוטים – לשיפור חוויית המשתמש.


אם אתם שואפים לשדרג את ערך הבניין, לשפר את חוויית הדיירים ולבלוט בשוק – שדרוג המעלית הוא צעד מהותי בכיוון הנכון.

Family standing in front of an elevator.
אורך חיים של מעלית תלוי בכמות השימוש בה - מעליות במקומות הומים כמו קניונים או בתי חולים נשחקות מהר יותר ממעליות בבנייני מגורים.

מעוניינים לשדרג? אנחנו כאן בשבילכם

לכל מעלית יש אורך חיים שונה – תלוי בתדירות השימוש ובסוג המבנה. במבנים עם תנועה גבוהה, השחיקה מתרחשת מהר יותר. אם אחד מהסימנים שהוזכרו מוכר לכם – זהו זמן מצוין לפנות לאנשי מקצוע ולהתחיל תהליך שדרוג.

צוות המומחים של KONE מלווה אתכם בכל שלב – משלב הבדיקה, דרך ההמלצות ועד לביצוע בפועל – כדי להפוך את התהליך לפשוט, יעיל וללא מאמץ. בואו נמצא יחד את הפתרון המתאים ביותר לבניין שלכם, שיעמוד בסטנדרטים של המחר.

לקבלת פרטים נוספים והצעת מחיר >>

קרא עוד על האפשרויות לשדרג את המעלית שלך עם KONE